5 פעולות שלא מומלץ לבצע בהריון

מזל טוב! את בהריון מה שכעת בוודאי הפך לאחד מהדברים החשובים בחייך ולמצב , שמה לעשות – לא קל להתעלם ממנו.

אם את רוצה לעבור את תקופת ההיריון בצורה טובה ללא תקלות וגם לעבור את מהלך הלידה בדרך הבטוחה מכל: תוכלי לשלוט בבריאותך, וזאת על ידי כך שתמנעי מכמה פעולות בסיסיות שממש, אבל ממש לא מומלץ לבצע בהריון!

כאשר את פועלת בצורה הבטיחותית ביותר עבורך ועבור עוברך, את בעצם מצמצמת את הסיכונים שעלולים להיות לעובר ולך ובכך את יכולה להבטיח (או לפחות לנסות…) תקופת הריון ולידה בריאות ומושלמות.

פעולות שלא מומלץ לבצע בהיריון

אז אילו 5 פעולות לא מומלץ לבצע בהריון?

צריכה של אוכל נא

אחת הפעולות הראשונות שנשים הרות נדרשות לא לבצע או לא להתפתות להן: היא אכילה של דגים נאים ובשר נא. מאכלים כאלה כמו סביצ'ה, סושי, בשר נא, סלמון לא מבושל ועוד, עלולים להכיל חיידקים שמזיקים לעובר. גם סטייק נא או קרפצ'יו של דגים ובשר עלולים להיות כאלה המכילים חיידקים המסכנים את חיי העובר ואת בריאות האישה, ולכן חשוב להימנע מהם בכל תוקף ולנסות לאכול מאכלים המכילים בשר ודגים בבית או במקומות שבהם מבשלים את הדגים והבשר עד הסוף.

שימוש בבגדים לוחצים ובנעליים לא נוחות

מן ההיריון מומלץ לוותר על עקבים גבוהים ועל ביגוד צמוד ולוחץ. מלבד העובדה שביגוד והנעלה מסוג זה אינם נוחים למרבית הנשים אשר סוחבות כמות רבה של קילוגרמים על גופן, ישנם גם מחקרים המעידים כי נעליים שגובהן גבוה מ 4 סנטימטרים עלולים לגרום לכאבי גב חמורים, כמו גם שאי נוחות בביגוד או בהנעלה יכולים לגרום לנפילות שעלולות לסכן את האם והעובר.

לוותר על בדיקות

את בתחילת ההיריון, באמצע או לקראת סופו: אסור בתכלית האיסור לוותר על כלל הבדיקות הנחוצות בזמן ההיריון. נשים אשר מוותרות או לא מתעקשות על בדיקות הריון עלולות לפספס גילויים חשובים מחלות ותסמונות אצל העובר ובכך ל'גזור' על עצמן ועל תינוקם חיים קשים.

בנוסף אם לא הופניתן לבדיקות החשובות על ידי גורם רפואי, הדבר עלול להיחשב רשלנות רפואית בהריון, ולכן לא מומלץ לפספס בדיקות, תוך שחשוב  לברר מראש עם הרופא איזה בדיקות יש לבצע לאורך בכל מהלך התקופה עד ללידה.

פעולות שלא מומלץ לבצע בהיריון

שימוש באלכוהול וסמים

בין אם מדובר בסמים קלים כגון: מריחואנה, חשיש וקאנביס, לבין אם מדובר בסמים קשים יותר – שימוש בסמים בזמן ההיריון אסור בתכלית האיסור. עישון סמים ושימוש בסמים מכל סוג גורם להפחתה של חמצן לעובר ובכך עלול לגרום לנזקים לשלייה ולמומים ביילוד.

שתייה של אלכוהול בשליש הראשון להריון עלולה לסכן את העובר ולגרום לו לבעיות התפתחות. לכן יש להימנע מסמים ואלכוהול ולהתייעץ עם רופא לגבי כמות האלכוהול שניתן לצרוך בשליש השני ובשליש האחרון של ההיריון.

דיאטת 'כסאח' וכושר בעצימות גבוהה

בזמן ההיריון חשוב לא לפתוח בדיאטות כאסח. רבות הנשים שמרגישות חוסר בטחון עצמי בשל המשקל שנוסף לגופן, ובכך מתחילות להוריד מכמות האוכל שצרכו עוד לפני תקופת ההיריון.

בשל כך חשוב לא להתחיל בדיאטות 'כאסח' או בדיאטות מחמירות, אלא להתייעץ עם רופא הנשים או עם תזונאית לגבי כמות הצריכה היומית, ואם ישנה עלייה חדה במשקל – יש לבדוק כיצד אפשר למתן את האכילה ולשמור על משקל תקין.

בנוסף בזמן זה חשוב לא להכביד על הגוף עם פעילות גופנית בעצימות גבוהה. אם אתם כבר מתאמנות: המשיכו באימון אך עם סיוע וליווי של מדריך או מדריכת הכושר. אימונים כמו פילטיס בהריון יכולות לבצע נשים שכבר מכירות את סוג האימון וגופן מורגל איליו, כאשר אם אתם רוצות להתחיל להתאמן דווקא בתקופת ההיריון יש לבדוק איזה אימונים מתאימים לנשים הרות ולנסות אותם.

לסיכום, הריון זה לא מחלה, אבל זה בהחלט מצב שדורש התחשבות ואף שינויים מסוימים באורח החיים. בשל כך מומלץ לבדוק כל כאב או מיחוש, לא להקל ראש בהנחיות הרופאים ובכך לעבור את תקופת ההיריון בשלום.