מכירים את השיעול הזה שמגיע עם בוא החורף ולא עוזב אותנו? בוודאי שכן! שיעול זה, אשר נועד לסייע לנו לנקות את הגרון מחיידקים וליחה, לא כזה ידידותי עבורנו בעיקר כאשר הוא מפריע לנו לדבר, לישון, ומופיע בדיוק שאנו לא ממש רוצים אותו.
רבים האנשים אשר בזמן שהם נתקפים בשיעולים זמניים או כרוניים, נעזרים בסירופים מסוגים שונים או תרופות שרושם להם רופא המשפחה.
עם זאת חשוב לדעת כי שימוש תכוף בתרופות נגד שיעול, עלול להוביל לשיעול כרוני, וזאת משום שהגוף מתרגל לתרופות ובשלב מסוים אינו מגיב אליהן.
החדשות הטובות הן כי ישנן תרופות סבתא לשיעול שיכולות לגאול אותנו מהייסורים תוך ימים בודדים ולמגר את המטרד הלא נעים הזה אחת ולתמיד.
אז אילו תרופות סבתא מומלצות נגד שיעול?
חליטות תה
מי שאוהב לשתות תה במגוון חליטות, ישמח לדעת כי חליטות תה שמכילות ג'ינג'ר טרי, לימונית ולואיזה, דבש ואף שן שום גרוסה: יכולות לסייע מאד בהתמודדות עם שיעול. החליטות מחממות את הגרון תוך שהכוח של צמחי המרפא עוזר להפטר מחיידקים וליחה שגורמים לשיעול.
בצל מגורד עם דבש
תרופת הסבתא הספציפית הזאת אינה מומלצת לאנשים עם 'לב חלש' שכן היא אינה נעימה ששותים אותה, אך היא נחשבת כאחת התרופות היעילות כנגד שיעול שאיננו מפסיק.
כדי לרקוח את התרופה יש לגרד בצל לכוס, ולהוסיף לבצל דבש. לאחר מכן יש לשתות את כל הכמות (רצוי בלגימה אחת) ולנסות לא להקיא תוך כדי או אחרי הלגימה. השילוב של התכונות הנפלאות של הדבש עם הבצל הנוגד חיידקים, יהיה מושלם עבורכם.
עיסוי בשמן זית
שיעול בדרך כלל מגיע מאזור הסרעפת ועולה לגרון. לכן אחת הדרכים להתמודד עם שיעול הוא עיסוי של החזה ואזור הסרעפת עם שמן זית. שמן זית חם במקצת יעזור לרכך את אזור הסרעפת, ויקל על השיעול.
תה עם דבש
מי שאינו אוהב חליטות אבל מעוניין במשקה טעים שיסייע לו נגד שיעול, יוכל ליהנות מתה שיש בו דבש. רצוי להשתמש לצורך הכנת התה, בתה נטול קפאין בטעמים שונים, ולהוסיף כפית דבש. ילדים שסובלים משיעול ייהנו מאד מהמשקה הזה.
כיצד נמנעים משיעול?
אם אתם רוצים לדעת איך מונעים את השיעול מלכתחילה, חשוב שתנסו לצמצם בכמה מזונות כמו: בננות, סוכרים, מוצרי חלב, מאכלים שעבור טיגון, תוך שיש להימנע מעישון סיגריות.
הימנעות ממאכלים מסוג זה תסייע לכם להפטר משיעול בדרך מהירה יותר, תוך שהם יסייעו לכם לאזן את הגוף