ארוחת צהרים ב-10 דקות: מתכונים בריאים ומנצחים לאנשים עסוקים

קצביה

בעידן שבו הזמן אוזל לנו מבין האצבעות, רבים מתקשים לפנות את הזמן בין העבודה לבין גידול הילדים לטובת הכנת ארוחת צהרים. משום כך,  בחרנו להציג את מיטב המתכונים אותם תוכלו להכין – במיוחד לאנשים עסקים.

הורים עסוקים? כך תוכלו להכין ארוחת צהרים בריאה בעבורכם ובעבור הילדים

התזונה של העולם המערבי בעידן המודרני מבוססת כמעט כולה על מזון מהיר, וזאת בשל קוצר זמן של הורים רבים שנאלצים לג'נגל בין גידול הילדים והמשפחה לבין ימי עבודה תובעניים. מאחר ורוב הישראלים עובדים עד השעה שש בערב ולעיתים גם מעבר לכך, ולכן רבים מתפתים לבצע הזמנה של משלוח מהיר או נאלצים לדלג על ארוחות. אולם, באמצעות המתכונים אותם נציג לכם כעת תוכלו להכין אוכל בריאותי ומזין במינימום עבודה ובמקסימום תוצאה. שימו לב כי ההמלצה הגורפת היא לבצע רכישה של חומרי גלם איכותיים וטריים דרך קצביות וירקנים שיכולים לספק לכם חומרי גלם מעולים לעבודה אך גם לבריאות הכללית. אז קדימה, הכינו את הסירים – אנחנו מתחילים!

פרגיות ברוטב צ'ילי

רוכשים מראש אצל קצביה מוכרת כמו מעדכני גורמה קילו של פרגיות חתוכות לרבעים ובמקביל רוכשים דבש, בצל ירוק, שרוול של שיני שום, רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק. את הפרגיות מערבבים ביחד עם כף קמח עד שהם מכוסים מכל הכיוונים. מטגנים את הפרגיות כשלוש דקות עם מעט שמן מכל כיוון ומעבירים לצלחת. מטגנים במחבת פרוסות שם על אש בינונית ומוסיפים שתי כפות רוטב סויה, כף צ'ילי וכף דבש למשך דקה וחצי. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים. מכסים את המחבת ומורידים את האש ללהבה בינונית למשך עשר דקות בלבד. רצוי להגיש את הפרגיות בליווי של פירה או אורז לבן, ויש לכם ארוחת צהרים בריאה וטעימה שגם ילדים אוהבים וגם מבוגרים.

פסטה בסיר אחד

לתוך סיר רחב מוסיפים 2 קוביות של שום, רסק + מחית עגבניות ומים רותחים. לאחר שתי דקות מוסיפים מלח, סוכר, פלפל שחור עד לרתיחה. מוסיפים את הספגטי ומבשלים על אש בינונית למשך כשבע דקות, ומיד לאחר מכן סוגרים את הסיר עד שהפסטה מוכנה.

חזה עוף ברוטב חרדל

רוכשים דרך קצביה 5 חזה עוף בגודל בינוני. בקערה נפרדת מערבבים 4 כפות שמן, חצי כפית חרדל חלק, כפית שטוחה פפריקה, כפית רוטב סויה, כפית פלפל שחור, קורט מלח וכפית אבקת מרק. מחממים מחבת עם ארבע כפות של שמן ומטגנים את החזה עד שהוא מזהיב, ומורידים מהאש. מומלץ להגיש את החזה עוף בליווי של אורז כמו גם סלט ירקות.

במיה ברוטב עגבניות

מחממים סיר בינוני ומטגנים בצל לבן בינוני קצוץ דק (למה דווקא לבן? זהו אחד הבצלים המוכרים ביותר במטבח, אבל כמובן יש עוד סוגים שכדאי להכיר). לתוך הסיר שופכים שקית של במיה קפואה ישר מהשקית, ומוסיפים שום כתוש ורסק עגבניות אחד. מערבבים מעט ומוסיפים מים רותחים, קורט פלפל, קורט כמון, קורט סוכר וכמובן קורט מלח. מכסים באופן חלקי את הסיר עד שהתבשיל מוכן, ומגישים ביחד עם אורז.

סלט אבוקדו

קולפים אבוקדו שלם וחותכים לקוביות, ומכניסים  לתוך קערה ביחד עם עגבנייה בינונית, 1/2 בצל ירוק ו 1/2 קופסת תירס. מתבלים עם מלח, מיץ לימון ופלפל.

 

לסיכום, היכולת שלכם להכין ארוחות צהרים בעשר דקות בלבד קיימת, אולם על מנת שתוכלו לקצר הליכים ולהתחיל לבשל במהירות רצוי לרכוש מראש את המצרכים כאשר הם טריים כמו גם להעשיר את הידע דרך מתכונים אותם ניתן להוריד בקלות דרך אתרים מתמחים.