מה צריך לדעת לפני שמגיעים לוועדה רפואית? אבנר הייזלר מייעץ

מצד אחד רבים מודעים לקיומן של ועדות רפואיות שאמורות לסייע לעמוד על הרגליים מבחינה כלכלית, אך מצד שני הרבה פעמים מגלים שגם אם בטוחים שמדובר במקרה קלאסי, עדיין לא מקבלים את שמגיע. אי לכך הגיע הזמן להפנים שגם בתחום שלכאורה אמור להתנהל באופן "שחור ולבן" מצויים לא מעט "קווים אפורים", ועל כן רצוי לעשות שיעורי בית מקדימים ולדעת כמה דברים חשובים טרם ניגשים לוועדה הרפואית, ופה אבנר הייזלר מומחה בתחום הביטוחים ניגש לסייע.

חשיבות הוועדה

ראשית יש להבין מהי מטרתה של הוועדה הרפואית ועד כמה היא משחקת תפקיד חשוב בקבלת הפיצויים הרצויים. פה הייזלר ניגש לתת מניסיונו, ומי שקרא על אבנר הייזלר בדה מרקר כבר יודע שמדובר באיש עסקים רב תחומי שיודע דבר או שניים על עולם העסקים. ובכן הייזלר מבהיר שהוועדה היא זו שתקבע את אחוז הנכות ובהתאם לממצאים ייקבע אותו "שיעור אובדן כושר עבודה" שמכריע באופן ישיר על גובה התגמול, כך שבהחלט מאוד חשוב כיצד מתנהלים בוועדה, מה אומרים בוועדה ואלו (וכיצד) מסמכים מציגים.

מה צריך לדעת לפני שמגיעים לוועדה רפואית - אבנר הייזלר מייעץ

שני טיפים מנצחים עבור התנהלות מול הוועדה

בכל ועדה רפואית יושב לפחות רופא אחד, ואותו רופא הוא זה שיעבור על המסמכים הרפואיים ויחליט האם תתבצע בדיקה רפואית. בנקודה זו אבנר הייזלר מבקש להבהיר שני דגשים חשובים: את הבדיקה ניתן לבקש לעבור בליווי של מלווה, כאשר צעד זה מומלץ כיוון שהמלווה יכול לסייע רבות, למשל להזכיר להציג דגשים חשובים ובו זמנית להוות עד בכל הנוגע לאופי הבדיקה. בנוסף, יש להכין מראש את סך המסמכים הנחוצים, וכיוון שלרוב מדובר בריבוי של מסמכים ומנגד בזמן קצר להציג אותם, רצוי לסמן כל מסמך באופן שיאפשר התמצאות נוחה ומהירה. להלן מספר רעיונות: ניתן לתייג בקלסר עם חוצצים, להדביק מדבקות עם כתוביות, לסמן עם מרקר את נושא המסמך (ונתונים חשובים שמופיעים בו) וכדומה.

חשיבות הכוונה מקצועית והיערכות מקדימה

כל מי שיצא לו לקרוא על אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר יודע עד כמה חשוב לו להעביר מניסיונו הרב לטובת האוכלוסייה החלשה, וכך גם פה – הייזלר מבקש לחדד שגם אם נראה שהמשימה להתייצב מול הוועדה הרפואית היא סה"כ פשוטה, הרי שאין זה כלל נכון. מדוע? ובכן אין זה מספיק להציג מסמכים מבית החולים, וזאת כי ייתכן שהם אכן מדברים על הבעיה, אך אינם מתארים בצורה חד משמעית את הפגיעה הרפואית, כך שדי בתיאור קלוקל כדי לאבד את אותם אחוזי נכות שבהחלט מגיעים כדין. אי לכך כה חשוב להשקיע ברופא מומחה שיעבור בעין מקצועית על הנתונים, יבצע בעת הצורך בדיקות נוספות, ינסח כראוי את הדברים ואף ינחה מה ואיך נכון לומר – באופן תמציתי ומדויק.

עלויות

בסופו של יום הכול מסתכם בעלות כספית, ועל כן אם מתלבטים האם להיעזר בחברות סיוע חיצוניות, ראוי לדעת שהן יכולות לדרוש רק עד כ 12% מסך הקצבה שתועבר, ורק אם היא אכן תועבר. במקביל, אם בוחרים להיעזר בעורך דין נדרשים לשלם הרבה יותר. מה עוד חשוב לדעת? ובכן, בראיונותיו של אבנר הייזלר ב YNET, הוא מציין שבהחלט סיוע מקצועי הכרחי, ואם אכן בוחרים לקבל סיוע מקצועי מוטב לוודא שהוא איכותי – כזה שיסייע לקבל את הפיצוי המרבי.