תזונה נכונה לסובלים מקנדידה

קנדידה היא זיהום פטרייתי נפוץ – למעשה השכיח מבין כלל הזיהומים בקטגוריה הזו – שהמקור לה הוא פטריה "תמימה" למראה הנמצאת בגוף של כל אחד ואחת מאיתנו. רבים סובלים מקנדידה במשך שנים בלי שהתסמינים שלה נוכחים או מזוהים, בעוד שהתרחיש האחר והבעייתי אפילו יותר הוא שהקנדידה טומנת בחובה תסמינים וגם פוטנציאל לא קטן לסיבוכים. כך או כך ברור שיש כאן בעיה שדרוש לה מענה, ורצוי שעה אחת קודם.

העיקרון המרכזי בטיפול בקנדידה הוא שאין כיום פתרון בשיטת ה"זבנג וגמרנו", אלא תהליכים ארוכי טווח המצריכים מאיתנו לבצע שינויים והתאמות באופן בו אנו חיים. השינוי העיקרי, אליו נתייחס במאמר הנוכחי, נוגע להרגלי התזונה שלנו.

תזונה נכונה לסובלים מקנדידה

המאכלים שכדאי להימנע מהם

את הסקירה אנחנו מתחילים עם מאכלים שמספקים לפטריה תנאים אידיאליים לגדול ו"לשגשג", מאכלים שברור בתנאים אלו מדוע חשוב להוציא מתפריט דיאטת הקנדידה שלנו.

ה"אויבים" העיקריים בהקשר הזה כוללים קודם כל את אותם מאכלים ומשקאות עמוסים בסוכר, אשר פוגעים בגוף גם באופנים אחרים. כל אותם סוכרים (בין אם לבנים ובין אם חומים), משקאות ממותקים, שוקולדים, עוגות, עוגיות וממתקים ראוי שייצאו מהתפריט התזונתי שלנו, לצד הממתיקים המלאכותיים שעלולים להזיק לגוף לא פחות.

מאכלים בעייתיים אחרים הם אלו המכילים חלב, ביניהם סוגים רבים של גבינות, שמנת, יוגורט וכן הלאה – הסיבה לכך היא חומר בשם "קזאין" הנמצא בחלב. רצוי לצמצם בהמשך לכך את הצריכה של קמח לבן, מיונז, קטשופ, שמרים, נקניקים, משקאות אלכוהוליים ועוד.

אז מה כן אוכלים?

כפי שאפשר להסיק מהסקירה החלקית שהובאה כאן, המאבק התזונתי בקנדידה אינו פשוט. חלק ניכר מהמאכלים שהוזכרו מעלה הם כאלו שאנחנו נהנים לצרוך ביום יום, מאכלים זמינים המקושרים בחלקם הגדול להנאה.

למרות זאת, על רקע הנזקים הפוטנציאליים של הקנדידה כן רצוי להתמיד בצמצום הצריכה שלהם עד יעבור זעם. מה גם שידועים כיום לא מעט תחליפים, טעימים לא פחות, שדווקא נחשבים למומלצים עבור אלו הסובלים מקנדידה – מאכלים שדווקא לא מספקים לה את התנאים הדרושים לה על מנת להמשיך לגדול, ולעיתים את ההיפך הגמור.

מבחינה פיזיולוגית מאכלים אלה מסייעים בוויסות רמת ה-PH בגוף, מאיצים את צמיחת הפלורה ה"טובה" ומקשים על התפתחותן של הפטריות ושאר הרכיבים הפטוגניים שעלולים לתקוף אותנו במקרה של קנדידה.

אז מהם אותם מאכלים שכדאי לשקול בחיוב על מנת להתמודד עם קנדידה, או אפילו כפתרון מונע? קודם כל, מאכלים המבוססים על קמח מלא נחשבים לידידותיים בהחלט עבור הסובלים מקנדידה. פירות טריים וסוגים שונים של ירקות, הנחשבים לבריאים על פי התפיסה המקובלת, יכולים לסייע אף הם לאותה אוכלוסייה רגישה. קטניות ואורז מלא עשויים להחליף את חלק מהמאכלים הפחות מומלצים שהוזכרו מעלה. חלק משמעותי מסוגי הבשר ורוב סוגי הדגים הם אופציות מצוינות לארוחות מלאות ומשביעות. לארוחות הביניים אתם יכולים להתבסס על חלק מסוגי תחליפי החלב הידועים כיום.

מילות המפתח: הדרגתיות ובקרה

בכל מקרה חשוב לבצע את השינויים בתפריט בצורה הדרגתית, עם בעל מקצוע או תפריט עליו מקפידים, ולבצע מפעם לפעם בדיקות גופניות כדי לראות שהגוף מקבל את השינויים בצורה תקינה. אתם בהחלט יכולים להשאיר את האבחון והטיפול למומחים הפועלים בתחום, ביניהם רשת מרפאות ביו קיור.

בסניפי ביו קיור תוכלו לבצע קודם כל אבחון מקיף של מצב הגוף, כולל אבחון הקנדידה, באמצעות מכשיר גלובל דיאגנוסטיקס המבוסס על רפואת התדרים. הבדיקה היא מהירה, יעילה, מקיפה ולא פולשנית. בהמשך לכך מציעים סניפי ביו קיור מכלול פתרונות מקשת הרפואה האלטרנטיבית, כולל התאמה נטורופתית של תפריט תזונתי או שימוש בתוספי תזונה.