כשאנחנו רוצים להכין סלט: אנחנו בוחרים את הירקות הכי טובים ואת המרכיבים שיהפכו אותו לטעים ומושלם. אבל כידוע, סלט הוא דבר שלא נחשב אטרקטיבי כמו סטייק עסיסי או עוגת שוקולד מושחתת, אבל הוא בהחלט יעזור לשמור על המשקל, הוא יתרום לערנות שלנו ולמצב רוח מרומם, סלט מלא בירקות טובים יכיל מרכיבים חיוניים לגוף ויספק את הוויטמינים והמינרלים הדרושים לבריאות ושובע.
בכל הנוגע למתכונים, כיום אפשר למצוא באינטרנט סוגים של סלטים מיוחדים וצבעוניים. יש סלטים שיש בהם פירות ויש סלטים שיש בהם בשר. בכל מקרה, אכילת סלט פעם ביום תעזור בניהול אורח חיים בריא. אם אתם רוצים להכין בכל יום סלט בצבע אחר, כך תעשו זאת, בחמישה צבעים:
צבעוני – מנת חלבון ברזל וסידן עם סלט בשר
סלט בשר הוא זה שיפתח את מצעד הסלטים שלנו. כדי להכין אותו דרושה חתיכת בשר איכותית כמו כתף בקר צלויה פרוסה לנתחים, וירקות שמשתלבות נפלא עם בשר, כמו חסות, אבוקדו, בצל, פטריות ועשבי תיבול. צולים את הבשר על מחבת פסים, פורסים לחתיכות שאפשר לאכול בביס, מערבבים את הבשר עם ירקות חתוכים גס ומתבלים ברוטב חרדל, דבש ועשבי תיבול.
מונוכרומטי – קינואה וטחינה
סלט קינואה וטחינה יספק את הוויטמינים הנחוצים לגוף בתוספת תחושת שובע וערנות, לכן הוא מומלץ מאד כארוחת צוהריים טובה. מרתיחים קינואה כ-15 דקות, מסננים ומקררים. מעבירים את הקינואה הקרה לקערה ומוסיפים פטריות מטוגנות, חמוציות ועשבי תיבול. מזלפים מלמעלה טחינה מדוללת בלימון, מים ומלח. התוצאה: מנה מונוכרומטית נאה וטעימה.
ירוק – סלט מלא בירקות ירוקים וגרעיני דלעת
נמשיך את החגיגה עם סלט ירוק קלאסי שמכיל מרכיבים כמו חסות, מלפפונים, קולרבי ושאר ירקות ירוקים. בסלט ירוק טעים ומעניין, יהיו מרכיבים נוספים מלבד חסות ומלפפונים כמו תפוחי עץ גרנד סמית חתוכים דק, גרעיני דלעת שיש בהם המון אבץ, בצל ירוק שיכול להוסיף תבלון לסלט או להיות חלק מהרוטב, קולרבי דק חתוך לרצועות, סלרי קצוץ שמוסיף המון טעם ומעולה לבריאות ושמירה על המשקל, ושאר מרכיבים ירוקים טעימים אותם מערבבים יחד עם רוטב דבש, לימון, שום כתוש, מלח ופלפל.
אדום – סלט עגבניות אדום איטלקי
מי ששומע את צמד המילים 'סלט עגבניות' בוודאי מדמיין מטבוחה מלאת שמן ופלפלים חריפים ולאו דווקא מרכיבים טריים מרכיבים ובריאים לכם. אבל כשאנחנו אומרים 'סלט עגבניות' אנו מתכוונים לסלט שמכיל מגוון עגבניות מתוקות, חמוצות, קטנות וגדולות. סלט אדום יהיה מורכב מעגבניות שרי חתוכות, עגבניות תמר, עגבניות ירוקות, מיובשות ועוד מגוון רחב של סוגי עגבנייה חתוכים בסגנונות שונים, מטובלים בשמן זית, מלח, פלפל וחומץ בלסמי. לכל זה אפשר להוסיף כדורי או קרעי מוצרלה שיוסיפו ניגוד לבן מהמם לכל האדום אדום הזה.
לבן – סלט גבינות מרענן
אם בא לכם להתרענן עם סלט גבינות טעים, תוכלו להניח גבינות טריות על מצע של עלי חסה אייסברג או על מצע של עלי בייבי ורוקט. גבינות כמו רוקפור או גבינת עזים מטוגנת ואפילו חלומי יתאימו מאד לחסות טריות ועלים מסוגים שונים. שטפו טוב את העלים, הניחו בקערה שטוחה, טגנו או פוררו את הגבינות מעל העלים, הוסיפו אגוזי מלך ורוטב ויניגרט והסלט מוכן. אז זה הזמן להוסיף סלט לכל ארוחה, בכול יום, בצבע אחר.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.