האם אפשר לטפל בפטרת ציפורניים באמצעות תזונה?

הרבה אנשים בכל הגילאים מגלים מדי שנה שיש להם פטרת ציפורניים. מהי פטרת ציפורניים ומהם התסמינים שלה? כיצד אפשר לטפל בפטרת קיימת, ואיך אפשר להימנע מהופעה שלה? במאמר שלפניכם תמצאו את כל השאלות לתשובות האלו ואת כל המידע שתצטרכו בנושא. בואו נתחיל.

פטרת ציפורניים – הגדרה ותסמינים

פטרת ציפורניים היא זיהום פטרייתי בציפורניים. הזיהום יכול להופיע בציפורניים על הידיים או הרגליים, ובדרך כלל נובע ממגע של הציפורניים עם משטח שכבר היה נגוע בפטריות.

לפטרת ציפורניים יש כמה תסמינים אופייניים:

  • השינוי הבולט ביותר הוא בצבע של הציפורן, שהופך ללבן, צהוב, חום או שחור
  • עוד שינוי שאפשר להבחין בו הוא בעובי של הציפורן. כיוון שהפטריות "מתלבשות" על הציפורן היא בדרך כלל תיראה ותרגיש עבה יותר
  • הטקסטורה של הציפורן עלולה גם היא להשתנות, והיא תהיה מחוספסת יותר וחלקה פחות מהרגיל
  • לעיתים הציפורן (או חלק ממנה) מתנתקת מהעור, ובמקרים נדירים יותר אתם עלולים לחוש בכאב בעת נגיעה בציפורן או מסביב לה

אמצעי טיפול בפטרת ציפורניים

אחרי שכבר הבנתם שיש לכם פטרת ציפורניים, בין אם הבחנתם בשינויים פיזיים או שהלכתם לבדוק את המצב אצל רופא והוא אכן אישר זאת. איך מטפלים בפטרת ציפורניים? יש כל מיני דרכים להיפטר מהן. לפניכם הרשימה:

  • טיפול מקומי – הרופא יציע לכם משחות או לקים מיוחדים שמורחים על הציפורן. טיפול כזה אורך זמן כיוון שלוקח לחומר זמן כדי לחדור את כל השכבות של הפטרייה, וכדי לזרז מעט את התהליך הרופאים ממליצים לשייף את הציפורן במקביל.
  • טיפול בכדורים – אפשרות אחרת שהרופא יכול להציע לכם היא טיפול בכדורים. הטיפול בכדורים אינו מסוכן, ובדרך כלל אינו שונה בתופעות הלוואי שלו ובשכיחותן מטיפולים אחרים בכדורים. התרופה נכנסת למחזור הדם וכך הטיפול בפטרייה יעיל ומהיר יותר. כמו כן, אם הפטרת נגרמת ממחלות אחרות כמו סוכרת, כדאי להגיד זאת לרופא כדי שידע להתאים את הטיפול בצורה הטובה ביותר.
  • טיפולים ביתיים – יש כמה מוצרים ביתיים שיעזרו לכם לטפל בפטרייה, כמו השריית הציפורן בחומץ, מריחת שמנים כמו שמן זית או שמן לבנדר, ואפילו מריחת שום כתוש על הציפורן (בזהירות, כדי לא ליצור כוויות וצריבות).
  • שינוי בתזונה – מי שכבר סבל מזיהומים ודלקות במקומות אחרים בגוף יודע שפרוביוטיקה יכולה לעזור לטפל במקרים כאלה ואף למנוע אותם, ולכן מומלץ לצרוך יוגורטים ותוספי תזונה. נוסף על כל מומלץ לצרוך ברזל כדי לחזק את הציפורן וחלבון כדי להגביר צמיחה של ציפורניים בריאות. גם סידן, ויטמין D וחומצות שומן בריאות יכולות לעזור לכם לטפל בפטרת, ואת כל אלו תוכלו למצוא במיצי פירות טבעיים ובמגוון ירקות.

איך אפשר להימנע מפטרת ציפורניים?

קשה מאוד להימנע לחלוטין מהידבקות בפטרת ציפורניים, אבל יש כמה צעדי מנע שאפשר לנקוט כדי להקטין את הסיכוי לפתח זיהום פטרייתי בציפורניים:

  • שמירה על היגיינה – שטיפה של העור והציפורניים במים ובסבון וייבוש מוחלט של הגוף
  • יש להימנע ככל האפשר מנעילת נעליים סגורות למשך שעות ארוכות, לאוורר את כפות הרגליים ככל האפשר ולהחליף גרביים באופן תכוף
  • יש להקפיד על נעילת כפכפים בעת שימוש במקלחות ציבוריות ובמתקנים ציבוריים אחרים
  • יש להימנע מלשתף אנשים אחרים בציוד שאתם משתמשים בו לציפורניים שלכם כמו פצירות, מספריים וקוצצים

אפשר למצוא ברחבי הרשת עוד מידע מפורט על פטרת בציפורניים ואיך נמנעים ממנה ככל האפשר, אם כי הגורם שידע לתת לכם את התשובות הטובות והמדויקות ביותר הוא הרופא או הרופאה הקבועים שלכם.

לסיכום

פטרת ציפורניים היא הופעה של פטריות על ציפורני היד והרגל, וזהו בדרך כלל עניין קוסמטי שאינו כואב. אפשר לטפל בפטרת בציפורניים במגוון דרכים כמו מריחת משחות מיוחדות, טיפול בכדורים, טיפולים ביתיים באמצעות מוצרים נפוצים בבית וגם שינוי בתזונה והוספת פרוביוטיקה וויטמינים לתפריט. תהליך הטיפול אינו מהיר אך גם אינו כואב.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.