זיהומים ודלקות בגרון עלולים לגרום לכאבים ותחושות לא נעימות המקשות על הדיבור, האכילה והבליעה. כאבי גרון, יכולים להתלוות למחלת השפעת, ולתסמינים נוספים, כמו כאבי ראש, צרידות, שיעול וחולשה כללית. כך תוכלו לטפל בכאבי הגרון בבית, בעזרת מרכיבים טבעיים שתמצאו במטבח:
ג'ינג'ר
הג'ינג'ר ידוע כיעיל מאוד בטיפול בצינון, בחילות, שיעול ובעיות בריאותיות נוספות. הוא עשיר בויטמינים E, B, C, A, בברזל, אבץ ועוד. בזכות רכיביו הוא בעל סגולות אנטי בקטריאליות ואנטי דלקתיות. את הג'ינג'ר ניתן לצרוך במגוון דרכים, בין היתר בצורתו הטבעית או כאבקה. על מנת לסייע לכאבי הגרון, הכינו חליטה המורכבת מג'ינג'ר, שום, לימון ודבש.
דבש
הדבש מכיל מרכיבים אנטי חיידקיים ואנטי אוקסידנטיים ולכן מסייע להפחתת הנפיחות באזור הדלקתי ולהפחתת הזיהומים, כמו כן, יכול לסייע גם לטיפול בשיעול. את הדבש תוכלו לצרוך בכמה דרכים:
- אכילת כפית דבש כל כמה שעות ובמיוחד לפני השינה
- שתיית תה ירוק עם כף דבש
- מים חמים בתוספת לימון ודבש. ניתן לגרד מעט ג'ינג'ר לתערובת ולשתות.
- בצל מגורד, 2 שינים שום ו2 כפות דבש. יש לערבב את כל המרכיבים ולאכול כפית כל 3 שעות. השום בעל תכונות אנטיביוטיות ולכן מחזק את המערכת החיסונית, יש למעוך את השום בכדי לשחרר את החומר הפעיל שבו.
כורכום
בעל תכונות אנטי דלקתיות. תוכלו להכין משקה העשוי מכפית כורכום, כפית פלפל שחור וחלב חם, אותו רצוי לשתות לפני השינה. כמו כן, מומלץ לשתות כוס מים עם חצי כפית כורכום כל בוקר במשך 5 ימים או עד להבראה.
לימון
הלימון עשיר בוויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C שהוא נוגד חמצון, ואלה מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ומגנים על הגוף מזיהומים, כמו כן הוא מחטא ואף מסייע בסילוק ליחה, לכן בין אם מתלווה לכאב הגרון ליחה ובין אם לא, תוכלו לגרגר מיץ לימון. רצוי לסחוט לימון טרי לכוס, ולא להשתמש במיצי הלימון המשומרים הנמכרים ברשתות.
מי מלח
מלח ידוע כחומר מחטא ומעבר לכך הוא מקל על כאבי הגרון, הליחה והדלקתיות. תוכלו לגרגר מעט מלח בשילוב מי חמים ואפילו להוסיף לתערובת קמצוץ כורכום. עדיף להשתמש במלח ים טבעי ולא במלח שולחני, את המלח הטבעי תוכלו למצוא בבתי הטבע.
שום
בשום מצויים רכיבים אנטי בקטריאליים והוא מהווה תרופת סבתא המוכרת כאנטיביוטיקה טבעית. בדומה לטיפול בשפעת, גם השום יכול לסייע במניעת כאבי הגרון ובהקלה בתחושת החולי. רסקו שיני שום ואכלו אותן בצורתן הטבעית. בעת ריסוק השום, החומר הפעיל שבו משתחרר והטיפול הופך אפקטיבי יותר.
נוסף לטיפולים אלה, חשוב לכסות את אזור הצוואר, בין אם בצעיפים או חולצות עם צווארון, על מנת לחמם אותו ולהקל על הנפיחות. מבין הטיפולים המוצעים, נסו את הטיפול אליו אתם הכי מתחברים, כמו כן, אם אתם לא רואים תוצאות, עברו לטיפול אחר. כל גוף מגיב אחרת לחומרים השונים ויש לנסות את הטיפולים על מנת למצוא את הטיפול היעיל ביותר עבור גופכם. דבר נוסף וחשוב לא פחות שהרבה שוכחים, הוא שתיית מים. היעדר שתייה יגרום להתייבשות ויעכב את ההחלמה המיוחלת. שתו מים, טפלו בכאב וחממו היטב את אזור הצוואר. תרגישו טוב ורק בריאות!